ΑΡΘΡΑ

Ξεκινάει η σχολική χρονιά και λίγο πολύ τις πρώτες μέρες όλοι προσπαθούμε να δούμε σε τι επίπεδο βρίσκονται οι μαθητές μας. Τα άτυπα τεστ αξιολόγησης είναι φύλλα εργασίας που περιλαμβάνουν ασκησιολόγιο που αφορά όλη την ύλη της προηγούμενης χρονιάς, με στόχο την ανάδειξη των κενών των μικρών μας φίλων.

Η διδασκαλία των κλασμάτων αποτελεί ένα κομμάτι που δυσκολεύει πολλούς μαθητές και για το λόγο αυτό προτείνεται η χρήση απτικού υλικού ή εικονικής αναπαράστασης του μερικού και του όλου. Οι κλασματικές ράβδοι ενισχύουν την αποτελεσματικότερη κατανόηση της θεματικής αυτής. Κατάλληλο και για μαθητές με δυσκολίες μάθησης.

Το πακέτο των quiz ιστορίας για την ύλη της Δ' τάξης ολοκληρώνεται με τα Ελληνιστικά χρόνια!Το συγκεκριμένο παιχνίδι στόχο έχει την επανάληψη κάθε ενότητας στο μάθημα της ιστοριας με ευχάριστο τρόπο. Παρακάτω θα σας παρουσιαστεί ο τρόπος χρήσης του quiz τόσο μέσα όσο και έξω από την τάξη...

Για κάποιους η οργάνωση της επόμενης σχολικής χρονιάς ξεκίνησε. Τι καλύτερο από ένα σημειωματάριο οπου θα βρίσκετε συγκεντρωμένα όλα τα απαραίτητα στοιχεία που θα χρειαζεστε μέσα στο έτος; Η teacher agenda δημιουργήθηκε με πολύ μεράκι, όμορφα γραφικά και πολύ χρώμα για να κρατήσει όλα όσα χρειάζεστε μέσα σε λίγες σελίδες!