Γιορτή της μητέρας: κουπόνια εξαργύρωσης

2019-05-05

Τη "Γιορτή της μητέρας" θα γιορτάσουμε την Κυριακή 12 Μαίου και για το λόγο αυτό σας παρουσιάζω τη δική μου προσέγγιση. Τα κουπόνια εξαργύρωσης είναι μία ιδέα που τυχαία είδα σε ένα ξενόγλωσσο site και θέλησα να τη μεταφέρω στην ελληνική σχολική κοινότητα, κάνοντας ορισμένες αλλαγές. Για να δούμε λοιπόν για τι πράγμα σας μιλώ...

Τα κουπόνια εξαργύρωσης για τη "Γιορτή της μητέρας" έχουν ως στόχο την επιβράβευση της μαμάς από το παιδί, βοηθώντας την στις καθημερινές δουλειές του σπιτιού και περνώντας μαζί της περισσότερο ποιοτικό χρόνο. Πιο συγκεκριμένα, το κάθε κουπόνι είναι φτιαγμένο με τέτοιο τρόπο ώστε ,μέσα από στιχάκια, οι μικροί μαθητές να δείξουν την αγάπη τους ξεκουράζοντας και διασκεδάζοντας τη μητέρα τους.

Μαζί με τα κουπόνια εξαργύρωσης έχω σχεδιάσει και μία καρτούλα στην οποία θα τα τοποθετήσουμε, καταγράφοντας επίσης τους λόγους για τους οποίους οι μαθητές μας αγαπούν τη μητέρα τους. Έχω δημιουργήσει το εσωτερικό της κάρτας και όχι το εξωτερικό, διότι ο κάθε μαθητής είναι σε θέση να βάλει τη φαντασία του να δουλέψει και να δημιουργήσει ένα όμορφο εξώφυλλο.

 Η κάρτα αυτή είναι ενδεικτική και συνοδεύεται από οδηγίες χρήσης για τη δημιουργία της στο τέλος του αρχείου που θα βρείτε παρακάτω. Εσείς θα αποφασίσετε με ποιο τρόπο θα παρουσιάσετε τα κουπόνια. Το πιο σημαντικό είναι να πείσετε τους μικρούς μαθητές να πραγματοποιήσουν το περιεχόμενο των κουπονιών! Καλή χρήση!