Καρτέλα οργάνωσης για το σπίτι

2020-01-31

Πόσες είναι οι φορές που μαθητές με δυσκολίες μάθησης αλλά και μη έχουν ξεχάσει να ξύσουν τα μολύβια τους, δεν έβαλαν τα σωστά τετράδια στην τσάντα τους ή διακόπτουν συνεχώς το μάθημα ζητώντας άδεια για να πάνε να πιουν νερό, αφού δεν κουβαλούν μαζί τους ένα μπουκαλάκι από το σπίτι; Όλα τα παραπάνω οφείλονται στην έλλειψη οργάνωσης, κάτι το οποίο θα φροντίσουμε να αντιμετωπίσουμε μέσα από τη χρήση της παρακάτω καρτέλα οργάνωσης...

Η καρτέλα που έχω δημιουργήσει έγινε πραγματικότητα χάρη στον μαθητή μου με διάσπαση προσοχής, ο οποίος πολλές φορές βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να έχει ξεχάσει τετράδια ή σχολικά είδη απαραίτητα για τη διεξαγωγή του μαθήματος. Του υποσχέθηκα να τον βοηθήσω στην οργάνωση της τσάντας το βράδυ της προηγούμενης μέρας και... βουαλά!!!

Η καρτέλα οργάνωσης για το σπίτι που σας παρουσιάζω στο αρχείο παρακάτω περιλαμβάνει τις εξής υπενθυμίσεις:

  • Βάζω στην τσάντα μου τα σωστά βιβλία και τετράδια σύμφωνα με το πρόγραμμα της ημέρας
  • Βάζω στην κασετίνα δυο ξυσμένα μολύβια
  • Βάζω στην κασετίνα δυο γόμες
  • βάζω στην κασετίνα μια ξύστρα
  • Βάζω στην τσάντα μου μπουκαλάκι με νερό

Ο μαθητής τσεκάρει κάθε βράδυ τις πέντε αυτές υπενθυμίσεις και με αυτό τον τρόπο είναι σε θέση να ετοιμάζει μόνος του την τσάντα του και να αναπτύξει κατά αυτό τον τρόπο το αίσθημα υπευθυνότητας και οργάνωσης.

Μπορείτε να εκτυπώσετε την καρτέλα οργάνωσης για το σπίτι σε όποιο μέγεθος επιθυμείτε μέσα από τις επιλογές της εκτύπωσης και να την πλαστικοποιήσετε για πολλαπλή χρήση.

Εύχομαι να σας φανεί χρήσιμη!

Το δωρεάν αρχείο θα το βρείτε εδώ: