Τέλος σχολικής χρονιάς: Ημερολόγιο Ιουνίου

2017-05-31

Αύριο μπαίνει ο Ιούνιος, ο μήνας της τελικής ευθείας για τα σχολεία και για το λόγο αυτό προσπάθησα τις τελευταίες μέρες να τις περάσουν μαθητές και δάσκαλοι διασκεδάζοντας, χαλαρώνοντας αλλά ταυτόχρονα μαθαίνοντας και εξερευνώντας...

Ο καιρός επιτέλους έφτιαξε και στη σκέψη πως έχουν μείνει μόλις λίγες μέρες για να ολοκληρωθούν τα μαθήματα, τόσο οι μικροί μας μαθητές όσο και εμείς οι ίδιοι (Παραδεχτείτε το!) έχουμε μπει σε κλίμα καλοκαιριού. Ο Ιούνιος είναι ο μήνας κατά τον οποίο συνήθως έχουμε ολοκληρώσει την ύλη και το πρόγραμμά μας είναι πιο χαλαρό.

Σκέφτηκα, λοιπόν, τις τελευταίες μέρες να δώσω μία πιο παιχνιδιάρικη νότα δημιουργώντας ένα ημερολόγιο γεμάτο δραστηριότητες που στόχο έχουν να διασκεδάσουν και να χαλαρώσουν τα μέλη της τάξης. Πιο συγκεκριμένα, και όπως θα δείτε και στο αρχείο στο τέλος του άρθρου, έφτιαξα ένα ημερολόγιο για τις τελευταίες  δεκαπέντε μέρες της σχολικής χρονιάς στις οποίες οι μαθητές καλούνται κάθε μέρα να φέρουν εις πέρας μία διαφορετική δραστηριότητα.

Πλησιάζοντας στο τέλος, οι μαθητές θα ψάξουν πληροφορίες, θα φέρουν στο σχολείο αγαπημένα τους αντικείμενα, θα εξερευνήσουν και κυρίως θα περάσουν ευχάριστα τραγουδώντας και κάνοντας πικνίκ. Που θα γίνουν όλα αυτά; Μα φυσικά στο σχολείο!!!!